Pese ryynit huolellisesti käyttäen tiivistä, mielellään metallista siivilää ja mahdollisimman kuumaa juoksevaa vettä. Keitä riisiä/ohraa/hirssiä noin tunti; tattaria/quinoaa/amaranttia noin ½ tuntia. Nesteenä voi olla vettä, soija- tai kauramaitoa (sokeritonta) tai itse tehtyä kasvimaitoa. Suolaa voi laittaa 1 tl litraan nestettä.
AINEKSET
kokonaisia ryynejä
vettä tai kasvimaitoa
suolaa
VALMISTUS
VINKKEJÄ
Kokonaisista vehnän- ja rukiinjyvistä saa maukasta puuroa, kun ne ensin liottaa yön yli ja sitten keittää 2–3 tuntia (tai hauduttaa monen tunnin ajan leivinuunissa, jos on siihen mahdollisuus). Venäläisen tattarin voi pesemisen jälkeen liottaa yön yli ja kiehauttaa, minkä jälkeen se on valmista.