AINEKSET

250 g taateleita (paino ilman kiviä, n. 300 g kivien kanssa)
+ ½ dl kiehuvaa vettä, jos käytät pehmeitä taateleita (kuivattujen kanssa 1–1½ dl)
½ tl kardemummaa
1 pussi (70 g) hasselpähkinäjauhetta(/mantelijauhetta)
2 rkl carobjauhetta
½ dl tattarijauhoa tai perunajauhoa
1½ dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
koristeluun esim. cashewkermaa, karpaloita ja mantelirouhetta

VALMISTUS

Poista taateleista kivet. Kaada päälle kiehuva vesi ja jätä turpoamaan viideksi minuutiksi. Surauta sitten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, jos tahna tuntuu edelleen jäykältä. Sekoita joukkoon kardemumma, hasselpähkinäjauhe ja carobjauhe. Lisää soijamaito joukkoon ja sekoita vielä. Kaada taikina halkaisijaltaan 20 cm:n kokoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa keskitasolla 20–25 minuuttia. Kakku saa jäädä pehmeäksi. Anna jäähtyä tai syö lämpimänä.

VINKKEJÄ

ø 20 cm:n vuoka