AINEKSET

1 pkt tummia lasagnelevyjä

Täytekastike

200 g sipulia hienonnettuna
100 g palsternakkaa karkeana raasteena
50 g selleriä karkeana raasteena
100 g porkkanaa karkeana raasteena
200 g kesäkurpitsaa karkeana raasteena
1 kg tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
(3-4 laakerinlehteä)
yrttisuolaa

Valkokastike

1 l soijamaitoa (lisäaineetonta, sokeritonta)
1½ dl maissitärkkelysjauhoa
1 tl rakuunamaustetta
2 tl suolaa

VALMISTUS

Täytekastike

Hauduta kaikkia aineita kattilassa n. 10 minuuttia.

Valkokastike

Laita kattilaan maito, maissitärkkelys ja rakuuna. Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Lisää suola valmiiseen kastikkeeseen.

Vuoan täyttö ja paistaminen

Voitele matala, mielellään suorakaiteen muotoinen, uunivuoka. Levitä vuoan pohjalle ensin ohut kerros valkokastiketta, sitten lasagnelevyjä ja sen jälkeen ohut kerros punaista täytekastiketta ja taas lasagnelevyjä. Laita näitä edelleen kerroksittain niin kauan kuin aineita riittää – päällimmäiseksi valkokastiketta. Pinnalle voit halutessasi ripotella murennettua tofua. Paista 175–200 asteessa n. 30–40 min.

Vaihtoehtoja

Valkokastikkeen tilalla voit käyttää siemenistä tai pähkinöistä tehtyä kastiketta tai kasvikermaa maustettuna.

VINKKEJÄ