AINEKSET

2 dl valkoisia papuja
1½ l vettä
2 persiljanoksaa
10 cm purjoa
2 tillinoksaa
1 tl timjamia
1–2 sipulia
1 rkl täysjyväjauhoja
1–2 dl cashewkermaa tai mantelikermaa
/kasvimaitoa (lisäaineetonta kaura- tai soijajuomaa)
suolaa maun mukaan

VALMISTUS

Huuhtele pavut kuumalla, juoksevalla vedellä siivilässä ja liota niitä sitten 6–12 h (papujen koon mukaan). Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja uudessa vedessä 15–20 minuuttia, minkä jälkeen vaihda vesi ja jatka keittämistä niin, että pavut tulevat kypsiksi. Lisää mausteeksi persilja, purjosuikaleet, tilli ja timjami. Soseuta. Hauduta pannulla vesitilkassa sipuli ja jauhot, lisää kerma tai maito. Yhdistä kaikki, kuumenna ja tarkista maku. Lisää lopuksi suolaa.