AINEKSET

1¼–1½ dl liotettuja cashewpähkinöitä
270 g x 2 pakettia tofua (esim. maustamaton ja marinoitu)
2 rkl sitruunamehua (tai omenaviinietikkaa)
2½ dl vettä
1 tl jodioitua suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl ravintohiivahiutaleita
maun mukaan mausteita: esim. 2 tl kurkumaa, 2 tl paprikajauhetta…
yrttejä: muutama lehti basilikaa, vähän persiljaa
500–750 g kirsikkatomaatteja
(1 dl pakastelehtikaalia)
8–10 dl täysjyväpennepastaa
pieni kourallinen pinaattia
(pari ripausta mustapippuria)

VALMISTUS

Liota cashewpähkinöitä esim. yön tai työpäivän yli vedessä, niin että ne pehmenevät. Kiehuvan kuuma vesi pehmentää ne jo puolessa tunnissa. Laita pähkinät, tofu viipaleina/lohkoina, sitruunamehu, ravintohiivahiutaleet, muut mausteet (ei yrttejä) sekä vesi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita huuhdotut kirsikkatomaatit (sekä lehtikaali; halutessasi muitakin pakastevihanneksia, esim. 1 dl herne–maissi–paprikasekoitusta tms.) riittävän ison uunivuoan pohjalle. Laita päälle pieni ripaus suolaa (ja mustapippuria). Kaada päälle tofu–cashewpähkinäseos. Laita vielä pinnalle ripaus suolaa (ja mustapippuria). Laita vuoka uuniin 200 asteeseen (185 astetta kiertoilmauunissa) ilman kantta 35–40 minuutiksi, kunnes tomaatit alkavat hajota.

Sillä välin, kun seos on uunissa, keitä täysjyväpasta runsaassa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtaise pinaatti. Kun vuoka on tullut uunista, sekoita hetki hajottaaksesi tomaatit ja kaada sitten joukkoon kypsä pasta, huuhdottu pinaatti ja tuoreyrtit. Sekoita.

Mikäli syöjiä on vähemmän ja/tai uunivuokasi on pienempi, voit vähentää yhteen tofupakettiin ja vähentää muidenkin ainesten määriä vastaavasti.

Reseptiä muokattu seuraavan esikuvan pohjalta: https://kasvipohjainenruokavalio.blogspot.com/2023/02/wfpb-uunitofupasta-kirsikkatomaatit-ja.html

5–6:lle