AINEKSET

2½ dl pilkottua sipulia
1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
1½–2 tl suolaa
n. 1 dl vettä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
n. 3 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
(1 punainen paprika kuutioina)
2–3 dl vettä
½ dl tomaattipyreetä
½ dl maapähkinävoita
n. 4 dl (1 tlk) kypsiä kikherneitä
1 tl paprikajauhetta
½ tl korianteria jauhettuna
½ tl juustokuminaa
n. 2 dl cashew- tai mantelikermaa
2–3 tl hunajaa

VALMISTUS

Keitä sipulia ja valkosipulia suolalla maustetussa vedessä (1 dl). Lisää tomaatti ja kesäkurpitsa (sekä paprika) ja anna hautua hetki. Lisää loput ainekset kermaa ja hunajaa lukuun ottamatta ja hauduta noin 45 minuuttia, niin että maku imeytyy kikherneisiin. Sekoita tasaisin väliajoin. Mausta kermalla ja hunajalla ja tarkista maku.

n. 1,3 l