AINEKSET

n. 1 kg juureksia/kasviksia
punaisia hyvin pestyjä linssejä tai kypsiä valkopapuja
1 sipuli
valkosipulia maun mukaan
suolaa
yrttimausteita: timjamia, persiljaa, basilikaa jne.
(inkivääriä)
1–2 dl cashew- tai mantelikermaa
n. 1½–2 l vettä
1 pkt maustamatonta tofua

Kaurakerma

2 dl kypsäksi keitettyjä kauraryynejä
2 dl vettä

VALMISTUS

Keitä kuorittuja ja paloiteltuja kasviksia, kunnes ovat kypsiä (esim. varsiselleriä, perunoita, porkkanoita, purjoa, kukkakaalia ja/tai parsakaalia). Sekaan laitettavien linssien kypsymisaika on 10 min, tofu on valmiiksi kypsää. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kasvikerma ja mausta yrteillä. Jos keitto on liian paksua, lisää kiehuvaa vettä.

Kaurakerma

Sekoita kauraryynit ja vesi tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Vaihtoehto

Esimerkkeinä mainituista aineksista tehty keitto on hyvää myös ilman soseutusta ja vähemmillä aineksilla (ilman kasvikermaa ja tofua, yrttimausteeksi riittää pelkkä timjami).