AINEKSET

½–1 pientä luomusitruunaa
2½ dl riisijauhoa
3 rkl mantelijauhoa
4 rkl vaahterasiirappia
3 rkl mantelivoita

VALMISTUS

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Viipaloi sitruunat n. 3 mm:n paksuisiksi renkaiksi. Tarvitset kahdeksan hyvännäköistä rengasta. Poimi siemenet varovasti pois renkaista. Laita renkaat uunipellille leivinpaperin päälle ja paista niitä 15 min. Varo, etteivät ne pääse palamaan. Tarkoitus on esipaistaa renkaat ja haihduttaa niistä nestettä. Mitä ohuemmat renkaat ovat, sitä nopeammin ne kypsyvät. Paksummista renkaista taas tulee mehukkaampia ja sitruunaisempia pikkuleipiä. Kun renkaat ovat valmiit, anna niiden jäähtyä hieman.

Sitruunarenkaiden ollessa uunissa voit valmistaa taikinan. Sekoita keskenään riisijauho, mantelijauho, vaahterasiirappi ja mantelivoi. Voit sekoittaa taikinan myös monitoimikoneessa. Taikina on valmista, kun siitä muodostuu pallo, joka ei tartu käsiin. Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä niistä palloja. Painele pallot hieman sitruunarenkaita suuremmiksi litteiksi pikkuleiviksi leivinpaperin päälle uunipellille. Aseta jokaisen pikkuleivän päälle sitruunarengas. Paina renkaita kevyesti niin, että ne uppoavat hieman taikinaan.

Paista pikkuleipiä 190 asteessa noin 12 min, kunnes ne ovat kauniin kellanruskeita. Seuraa paistamisen aikana, etteivät sitruunarenkaat pääse palamaan.