AINEKSET

1 sipuli
4 dl kylmää vettä
2 rkl teff-jauhoja*
½ tl suolaa
(soijakastiketta)

* Teff on ravinteikas, gluteeniton hirssinsukuinen heinäkasvi. Sen pienistä siemenistä tehty jauho on täysjyväistä ja pähkinänmakuista. Tumma teff-jauho sopii hyvin käytettäväksi leivonnassa ja ruonvalmistuksessa (esim. ruskeiden kastikkeiden suurustamiseen).

VALMISTUS

Kuullota sipuli pehmeäksi vesitilkassa. Vispaa kylmä vesi ja teff-jauho kulhossa hyvin, niin että seoksesta tulee tasainen. Lisää neste kuullotetun sipulin joukkoon varovasti, koko ajan vispaten. Lisää vielä suola ja halutessasi soijakastiketta. Keitä hetki pienellä lämmöllä, jotta jauhot hiukan kypsyvät (noin 5 minuuttia). Tarkista maku ja lisää halutessasi cashewkermaa, tomaattipyreetä, valkosipulijauhetta tms. mausteeksi.