AINEKSET

3–4 dl punaisia linssejä
1 l vettä
1 laakerinlehti
1–2 tl lipstikkaa
1 iso sipuli silputtuna tai 1–2 dl purjorenkaita
1 dl kesäkurpitsakuutioita
1 dl karkeaa porkkanaraastetta
1–2 dl tomaatinpaloja/tomaattimurskaa / 2–3 rkl pyreetä
persiljaa, kirveliä, valkosipulia ja paprikaa maun mukaan
1–2 tl yrttisuolaa

VALMISTUS

Huuhdo linssit huolellisesti väljässä vedessä 3–4 kertaa. Laita kaikki aineet yrttejä lukuun ottamatta kattilaan ja keitä keittoa välillä pohjasta hämmentäen ½ tuntia. Tunnin hautumisaika antaa makua. Lisää lopuksi yrtit.

Vaihtoehtoja

vihreitä linssejä, perunoita, muita juureksia, kukkakaalia, parsakaalia