AINEKSET

1 kg porkkanoita
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 dl punaisia linssejä
4 dl cashew- tai mantelikermaa
kasvisliemijauhetta/suolaa
korianteria, kurkumaa, inkivääriä, juustokuminaa

VALMISTUS

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Pehmitä porkkananpaloja ja sipulia mausteiden kanssa hetki kattilanpohjalla pienessä määrässä vettä. Huuhtele linssit tiheässä siivilässä runsaalla vedellä. Lisää linssit ja kasvisliemi/suola kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää cashew- tai mantelikerma ja tarkista maku. Jos keitto on liian sakeaa, lisää tilkka nestettä. Keiton voi koristella tuoreella persiljalla.

4 annosta