AINEKSET

200 g taateleita
1½ dl kaurahiutaleita
1½ dl pekaanipähkinöitä
2 tl piparkakkumaustetta (kardemumma + neilikka + kaneli + inkivääri)
ripaus suolaa

VALMISTUS

Sekoita ensin kulhossa kuivat ainekset tasaiseksi jauhoksi. Survo sitten siitä erillään taatelit tahnaksi tai hienonna ne sauvasekoittimella. (Taateleita voi pehmittää kuumassa vedessä, mutta kaada liotusvesi pois, ennen kuin survot taatelit.) Sekoita kuiva jauhoaines taatelimassan joukkoon. Tarkista maku, pyörittele taikinasta sopivan kokoisia palleroita ja nauti sellaisenaan. Mikäli massa vaikuttaa liian kuivalta, lisää joukkoon vettä ruokalusikallinen kerrallaan.

Voit myös paistaa taikinasta ”oikeita” pipareita. Lämmitä uuni 175 asteeseen, kauli ja muotoile taikina haluamallasi tavalla ja paista 6–8 min. Taikina on helpompi kaulia kahden leivinpaperin välissä. Anna jäähtyä ja nauti.