AINEKSET

Pohja

2½ dl kaurajauhoja
2 perunaa
½ dl kaura- tai soijamaitoa (sokeritonta)
ripaus suolaa

Täyte

2 dl cashewpähkinöitä
2 perunaa
2½ dl perunan keitinvettä
½ sitruunan mehu
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
250 g miniluumutomaatteja
65 g tuoretta pinaattia

VALMISTUS

Täyte

Valmista ensin täyte, jotta se ehtii paremmin maustua. Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään 6 tunniksi. Kun ne ovat lionneet, keitä perunat. Voit keittää sekä pohjaan tulevat että täytteeseen tulevat perunat samaan aikaan. Lisää tehosekoittimeen liotetut cashewpähkinät, 2 keitettyä perunaa, perunoiden keitinvettä ja mausteet. Jauha tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko pieniksi. Pehmitä kevyesti pannulla pienessä määrässä vettä. Lisää joukkoon pinaatit. Pese miniluumutomaatit ja halkaise ne. Sekoita halkaistut tomaatit sekä sipulit ja pinaatit kastikkeen joukkoon.

Pohja

Valmista sitten pohja. Raasta 2 keitettyä perunaa raastimella kulhoon ja lisää joukkoon kaurajauho ja suola. Sekoita. Lisää lopuksi kookosmaito ja vesi. Sekoita. Taikina on koostumukseltaan oikeanlaista, kun se ei tartu kiinni, mutta on levitettävissä piirakkavuoan pohjalle. Tarvittaessa lisää hivenen jauhoja/vettä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista pohjaa n. 5–10 min 200 asteessa uunin keskitasolla. Nosta sitten piirakkapohja pois uunista ja lisää täyteseos. Laita takaisin uuniin ja paista uunin alatasolla vielä n.15–25 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Nosta piirakka pois uunista ja anna sen hyytyä vielä uunin jälkeen ainakin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koostumus paranee mitä pidempään maltat odottaa täytteen hyytymistä.

Läpimitta 25–30 cm