AINEKSET

Pohja

1 dl vaaleaa tahinia (seesamtahnaa)
3 dl spelttijauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl soijamaitoa

Täyte

1 l parsakaalia hieman haudutettuna
2 dl tuoretta pinaattia
2 dl haudutettua sipulisilppua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
yrttisuolaa
timjamia, lipstikkaa tai muuta yrttimaustetta

Päällinen

2 pkt maustamatonta tai marinoitua tofua
3 valkosipulinkynttä
2 tl yrttisuolaa
1 tl korianteria

VALMISTUS

Pohja

Sekoita pehmeään tahiniin jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina kostutetuin sormin isohkon piirasvuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 10 min.

Täyte

Levitä täyteaineet piirakkapohjan päälle.

Päällinen

Soseuta aineet sauvasekoittimella kastikkeeksi. Kaada tofukastike täyteaineiden päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 30 min.

VINKKEJÄ