AINEKSET

2 tlk (à 300 g) säilöttyjä käyttövalmiita kikherneitä
1½ dl säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa
1 dl tomaattipyreetä
2 rkl soijakastiketta
1 tl savupaprikajauhetta
2 dl tattari- ja perunajauhoja (kumpaakin 1 dl)
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl saksanpähkinöitä
persiljaa
rosmariinia

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja ota liemi talteen. Huuhtele kikherneet ja soseuta tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhittujen kikherneiden joukkoon kikherneliemi, soijakastike, tomaattipyree, savupaprikajauho sekä tattari- ja perunajauho. Soseuta tasaiseksi ja siirrä seos kulhoon. Kuori porkkanat ja valkosipulit. Raasta porkkanat. Pyöräytä porkkanat, valkosipuli ja saksanpähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Yhdistä kikherne- ja porkkanaseokset ja sekoita taikinaksi. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1 l) ja kypsennä uunin alatasolla 50 minuuttia. Anna murekkeen sen jälkeen vetäytyä 5 minuuttia. Kumoa tarjoiluvadille ja hienonna päälle lehtipersiljaa ja rosmariinia.

VINKKEJÄ