AINEKSET

2 kg perunoita
vettä
3–4 tl suolaa
ohrajauhoa

Vaihtoehtoja

ohrajauhon sijasta esim. täysjyvävehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoa

 

 

VALMISTUS

Kuori perunat ja keitä vähässä vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, ota keitinvesi talteen. Muusaa perunat ilman keitinvettä, mausta suolalla ja halutessasi esim. tuoreella valkosipulilla. Kun perunat ovat hienonnettu, lisää keitinvettä sen verran, että muusista tulee tasaisen paksua.

Sekoita valmiin perunamuusin joukkoon jauhoa sen verran, että taikina jää löysäksi. Ota taikinasta esim. lusikalla sopiva määrä pöydälle ja jauhon avulla taputtele taikinasta pyöreitä kämmenen kokoisia rieskoja. Paista rieskoja 300 asteessa 5–15 minuuttia (sen mukaan, millainen uuni on), kunnes ovat saaneet kauniin rusketuksen pintaansa. Tarjoile lämpimänä.

4:lle