AINEKSET

½ l tuoretta nokkosta pestynä ja paloiteltuna (tai soseutettuna) tai ½ dl kuivanokkosta
½ l vettä
½ dl vaaleaa tahinia
1 tl suolaa
1 dl pestyjä auringonkukansiemeniä
1 dl pestyjä kurpitsansiemeniä
4 dl kaurahiutaleita
4 dl tattarijauhoja tai täysjyväspelttijauhoja

Vaihtoehto

Voit käyttää nokkosen sijasta pinaattia.

VALMISTUS

Sekoita kaikki aineet taikinaksi. Turvota taikinaa jääkaapissa ½–1 h. Kaulitse taikina levyksi leivinpaperin päälle. Ruuduta taikinalevy taikinapyörällä ja pistele ruutuja haarukalla. Vedä levy pellille ja paista 220 asteessa noin 20 min. (Voit myös ottaa taikinalevystä muotilla kakkaroita ja paistaa niitä vähän lyhyemmän aikaa.)

Jos haluat leivistä pehmeämpiä, jätä taikina löysemmäksi ja levitä se lastalla leivinpaperin päälle.