AINEKSET

250 g tummaa aprikoosia tai taatelia
n. 3 dl liotettuja saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
½ rkl minttujauhetta tai luonnon vaniljaa
(1 rkl carobjauhetta mausteeksi)
kierittelemiseen carobjauhetta tai manteli-/pähkinärouhetta

VALMISTUS

Huuhdo kuivatut aprikoosit tai taatelit ja liota niitä n. 10 tuntia vähässä vedessä (niin että juuri ja juuri peittyvät) pehmeiksi. Jauha pehmenneet kuivahedelmät liotusveden kanssa sauvasekoittimella tahnaksi. Jauha pähkinät hienoksi ja lisää tahnan sekaan. Lisää vielä minttujauhe tai luonnon vanilja ja halutessasi carobjauhe. Pyörittele palloiksi. Kierittele pallot carobjauheessa tai manteli-/pähkinärouheessa. Anna palleroitten olla jonkun aikaa kylmässä ennen tarjoilua.