AINEKSET

Pohja

2½ dl vettä
1½ dl manteleita
½ dl seesaminsiemeniä tai 1 rkl tahinia
1½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutalejauhoa
(1 tl luonnon vaniljaa)

Täyte

1 litra mustikoita
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
1 rkl (tasainen) perunajauhoa
1–2 dl hunajaa tai 2–3 dl taatelisosetta

VALMISTUS

Pohja

Jauha tehosekoittimessa mantelit ja siemenet vedessä tasaiseksi (pienen tilkan vettä voi jättää huuhteluun). Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon taikinan muut aineet. Kauli taikina tai painele se leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 7–10 min.

Täyte

Sekoita pähkinät ja vesi tehosekoittimessa tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja lisää muut aineet, viimeisenä mustikat. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa ½ tuntia.

2 piirakkavuoallista