AINEKSET

Pohja

200 g taatelia
2 dl vettä
2 dl jauhettua mantelia ja saksanpähkinää
2 dl kaurahiutaleita

Luumutäyte

2 dl cashewpähkinöitä
1 dl hunajaa tai vaahterasiirappia
5 dl liotettuja kivettömiä luumuja
(1–2 tl luonnonvaniljaa)
2 tl ceyloninkanelia
2 dl kauramaitoa

3 dl vettä
2 tl agar-jauhetta

Marjatäyte

lakkoja tai mansikoita

Kiillekerros

2½ dl keltaista tai punaista mehua
1 tl agar-jauhetta

VALMISTUS

Pohja

Leikkaa taateli pieniksi kuutioiksi ja laita pariksi tunniksi veteen (2 dl) likoamaan. Lisää liotettujen taateleiden sekaan manteli–pähkinäjauhe sekä kaurahiutaleet ja sekoita ainekset keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä massa vuoan pohjalle tasaisesti.

Luumutäyte

Laita vettä ja agaria lukuun ottamatta kaikki ainekset tehosekoittimeen odottamaan. Laita vesi ja agar pieneen kattilaan ja anna kiehua n. 2 minuuttia, koko ajan hämmentäen. Kaada sitten kiehuvan kuuma seos tehosekoittimeen täyttöaukosta koneen ollessa päällä. Hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää kauramaitoa sen verran, että massan kokonaismääräksi tulee 1 litra. Kaada seos pohjan ainesten päälle vuokaan. Pidä vuokaa jääkaapissa niin kauan, että luumutäyte jähmettyy.

Marjatäyte

Laita kerros lakkaa tai mansikkaa jäähtyneen luumukermakerroksen päälle.

Kiillekerros

Laita mehu ja agar pieneen kattilaan ja keitä pari minuuttia. Kaada seos ohuena nauhana tasaisesti marjakerroksen päälle. Jäähdytä kakku jääkaapissa ennen tarjoilua.