AINEKSET

n. 250 g täysjyvälasagnelevyjä
500 g tomaattimurskaa
3–4 dl vettä (tai enemmän)
2 dl cashew- tai mantelikermaa
2 sipulia
2 dl keitettyjä linssejä
1 rkl suolaa
1 rkl valkosipulijauhetta tai 3 valkosipulinkynttä
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl oreganoa
2 dl pilkottua kesäkurpitsaa tai pinaattia
2 dl raastettua porkkanaa

Vaihtoehto

Voit käyttää linssin sijasta savutofua tai keitettyjä papuja.

VALMISTUS

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pilko sipuli pieneksi ja laita kulhoon. Lisää linssit, suola, mausteet, tomaattimurska, vesi ja kasvikset. Lisää viimeisenä kerma, sekoita ja tarkista maku. Laita uunivuokaan ensimmäiseksi kastiketta ja sen päälle levyjä; kerroksittain kastiketta ja levyjä vuorotellen. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilemista.

Vinkki

Päällimmäiseksi kerrokseksi voit halutessasi tehdä auringonkukansiemenistä gratiinikastikkeen.

Huomautus

Sopiva veden määrä riippuu siitä, halutaanko lasagnesta pehmeämpää vai kuivempaa. Kun paistetaan kiertoilmauunissa (kypsennys tapahtuu nopeammin uunin ollessa kuumempi), pienempi määrä vettä riittää. Pienemmässä lämpötilassa pidempään kypsennettäessä lasagne imee vettä enemmän.