AINEKSET

1 dl kidneypapuja (liotettuna 2 dl)
½ dl palsternakkaa
1 dl kaurahiutaleita
1 sipuli
1 dl hienoksi raastettua punajuurta
½ dl perunajauhoa
suolaa
mausteita: kurkumaa, paprikaa, tomaattipyreetä ym.

VALMISTUS

Huuhtele pavut kuumalla, juoksevalla vedellä siivilässä ja laita ne sitten likoamaan. Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja uudessa vedessä 15 minuuttia, minkä jälkeen vaihda vesi ja jatka keittämistä, niin että pavut tulevat kypsiksi. (Veden vaihtaminen tekee pavuista paremmin sulavia.)

Hauduta hienoksi hakattua sipulia vesitilkassa ja laita samalla mausteita joukkoon. Jauha pavut tehosekoittimessa ja sekoita kaikki muut ainekset papujen joukkoon. Tarkista maku ja muotoile taikinasta pihvejä kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Paista pihvejä 200 asteessa noin puoli tuntia. Voit tehdä kerralla isomman annoksen ja pakastaa.