AINEKSET

Pohja

3 dl vettä
1 tl psylliumjauhetta
½ tl suolaa (esim. himalajansuolaa)
6–7 dl täysjyvävehnäjauhoa (tai täysjyväspelttijauhoa tai muuta jauhoa; gluteenitonta jauhoa huomattavasti vähemmän)

Täyte

3 dl keitettyjä linssejä
1 prk (n. 1 dl) tomaattipyreetä
3 dl kukka-/parsakaalia
1–2 paprikaa
½ dl oliiveja
½–1 pkt (kylmäsavu)tofua
1–3 sipulia
2–3 tomaattia
maun mukaan valkosipulia
oreganoa
½–1 tl (savu)paprikajauhetta
yrttisuolaa

Vuustokastike

1½ dl cashewpähkinöitä
1½ dl auringonkukansiemeniä
3 rkl seesaminsiemeniä
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl Herbamare-suolaa
1½–2 rkl sitruunamehua
4 dl vettä

Vaihtoehtoja täytteeksi

Käytä kasviksia mielesi mukaan, esim. porkkanaraastetta, lehtikaalia jne.

VALMISTUS

Pohja

Lämmitä vesi kattilassa. Sekoita veteen suola ja psylliumjauhe. Anna turvota hetken. Sekoita joukkoon jauhoa sen verran, että taikinasta tulee kimmoisa mutta kuitenkin pehmeä. Kauli tai taputtele taikinaa jauhojen avulla leivinpaperin päällä ja nosta reunalliselle uunipellille.

Täyte

Hienonna kaalit ja sipuli. Leikkaa paprika lyhyiksi suikaleiksi. Kuutioi tofu mahdollisimman pieneksi. Levitä pohjan päälle ensin tomaattipyree tasaisesti esim. lastan avulla ja sitten muut täytteen aineet – päälle paprikasuikaleet ja oliivit, päällimmäiseksi tomaattisiivut ja oregano. Kuorruta vuustokastikkeella. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vuustokastike

Sekoita kastikkeen ainekset tehosekoittimessa.

4 annosta

1h