AINEKSET

Kuori

2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5 dl hienoja ruisjauhoja

Täyte

5 dl vettä
3 dl täysjyväriisiä (puuroutuvaa)
1 l soijamaitoa tai kauramaitoa
1½ tl suolaa

VALMISTUS

Pese riisit siivilässä kuumalla vedellä ja keitä sitten vedessä 30 min. Lisää soijamaito ja anna kiehua hiljaa n. 40 min välillä sekoittaen. Lisää suola puuroon.

Sekoita kuoritaikinan aineksista tasainen taikina. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa siitä 25 palaa. Pyöritä jauhojen avulla palloja. Litistä pallot ja kauli piirakkapulikalla ohueksi. Pinotessasi kuoria ripottele jauhoa väliin. Täytä kuoret puurolla, käännä ja rypytä reunat.

Paista 250–300 asteessa n. 15 min. Voitele esim. kauramaidolla. Anna jäähtyä ja pehmetä kulhossa voipaperin ja liinan alla.