Keitä puuroa ensin vedessä (n. 30 min) ja sen jälkeen lisää kasvimaito ja suola ja hauduta puuro kypsäksi miedossa lämmössä välillä sekoittaen (n. 40 min).
Sekoita taikina hyvin vaivaten. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa siitä n. 30 kiekonmuotoista palaa. Taputtele palat kakkaroiksi ja kaulitse ne ohuiksi, pyöreiksi piirakkakuoriksi. Lisää riisipuurotäyte (tai perunamuusitäyte) kuoren päälle jättäen reunoihin tilaa n. 2 cm. Taita reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat. Paista pellillä uunissa 250 asteessa n. 15 min. Kun olet ottanut piirakat pois uunista, voitele ne kasvimaidolla ja laita vuokaan. Peitä vuoka kannella tai liinalla, niin piirakat pehmenevät.
Vaihtoehto
Gluteenittomaan kuoreen laitetaan 2 dl maissijauhoja ja 7 dl tattarijauhoja.