AINEKSET

300 g soseutuvaa perunaa
300 g porkkanaa tai bataattia
100 g palsternakkaa
300 g keltaista kurpitsaa
200 g sipulia
200 g punaisia linssejä tai valkoisia papuja
kaura- tai soijamaitoa (maustamatonta, lisäaineetonta)
vähän suolaa
yrttimausteita maun mukaan, esim, tuoretta rakuunaa, oreganoa, basilikaa tai muskottipähkinää
2 dl cashew- tai mantelikermaa

VALMISTUS

Paloittele kasvikset lohkoiksi ja laita kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät, ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kasvimaitoa sen verran, että tulee sopivan vahvuista keittoa. Kuumenna keitto pohjaa myöten sekoittaen, jotta se ei tartu pohjaan. Lisää mausteet ja kasvikerma.

Vaikka mausteet ovat vaihtoehtoisia, voit laittaa useampiakin mutta varovasti, jotta kasvisten oma maku tulee esiin.