AINEKSET

2 dl hirssiä
6–7½ dl vettä
2 sipulia hienonnettuna
2–3 tl yrttisuolaa
n. 2 dl maapähkinöitä
2 keitettyä perunaa (ei liian kypsäksi keitettyjä)
3 rkl perunajauhoa
mausteeksi esim. rakuunaa tai timjamia

VALMISTUS

Liota hirssiä esim. yön yli. Huuhtele ja valuta vesi pois. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita hirssi, vesi, sipuli ja suola kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes hirssi on pehmennyt ja imenyt nesteen (30–40 minuuttia). Jauha maapähkinät monitoimikoneessa jauheeksi. Raasta keitetyt perunat. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta mieleiseksi. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

n. 20 pihviä