Laita pakastekasvikset mikron kestävään uunivuokaan ja esisulata niitä muutama minuutti mikroaaltouunissa sillä välin, kun kokoat muita aineksia ulottuvillesi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (180 astetta riittää kiertoilmauunissa).
Valuta esikeitetyt tölkkipavut siivilässä ja huuhdo ne runsaalla vedellä.
Lisää uunivuokaan loput kasvikset, huuhdotut ja valutetut pavut, pasta (sellaisenaan), soijarouhe sekä mausteet. Lisää pastakastike, tomaattimurska ja paseerattu tomaatti sekä kasvipohjainen kerma. Käytä n 1 dl vettä/purkki huuhtoaksesi tomaattiset purkit ja tölkit sisältä ja kaada niistä vesi aterian joukkoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää tarvittaessa vettä niin, että tomaattisen nesteen määrä yltää suunnilleen muiden aterian ainesten tasolle. Pakastepinaattipalaset voit halutessasi laittaa myös paloina ruoan päälle.
Paista uunissa (200 astetta /180 astetta kiertoilma) 45 minuuttia.
Kun otat aterian uunista, sekoita vielä kertaalleen ja anna sitten vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
Nauti mieluusti hyvässä seurassa ja raikkaan salaatin kanssa.
Mikäli syöjiä on vähemmän ja/tai uunivuokasi on pienempi, voit vähentää hieman kasvisten ja pastan määrää, jättää esim. erillisen paseeratun tomaatin pois ja käyttää niukemmin vettä.
5-6:lle nälkäiselle. Valmisteluvaihe 10-20 minuuttia + uunissa 45 minuuttia.
Tämä tomaattinen uunipasta on yksinkertainen valmistaa ja maukas. Sen hyvä puoli on myös vähäinen tiski: et tarvitse erillistä pannua tai kattilaa tilavan uunivuoan lisäksi. Resepti myös joustaa; jos jotain kasvista ei ole, voit jättää sen pois ja laittaa reilummin jotain muuta. Herkkävatsainen voi jättää esim. mustapippurin ja sipulin pois, eikä tumma soijarouhekaan ole välttämätön (voi jättää pois, tai käyttää härkäpapurouhetta sen sijasta). Tässä reseptissä on hyödynnetty talviaikaankin saatavilla olevia pakastekasviksia, mutta satokauden mukaan voi hyvin käyttää myös tuoreita.