Paahda hampunsiemeniä paistinpannulla, kunnes ne alkavat poksahdella. Sekoita käsin kaikki kuivat raaka-aineet hyvin keskenään. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita, kunnes muodostuu taikina. Muotoile taikinasta pieniä, littania keksejä tai kaulitse levy ja ota piparimuotilla levystä pipareita leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10–12 minuuttia.
AINEKSET
1 dl kokonaisia hampunsiemeniä paahdettuina
2 dl leseisiä Elovena-kaurahiutaleita
¼–½ dl vaahterasiirappia tai hunajaa tai 2 dl hienonnettua taatelia
2 tl rouhittua kardemummaa
1 rkl raastettua luomusitruunan kuorta (1–2 sitruunaa)
1½ dl spelttijauhoa (jos teet gluteenittomia pipareita, käytä esim. tattarijauhoa)
1½ dl cashewkermaa
2 rkl vaaleaa tahinia
VALMISTUS