AINEKSET

400 g kuivattuja kikherneitä
160 g pilkottua sipulia
120 g karkeasti pilkottua tuoretta persiljaa
32 g karkeasti pilkottua tuoretta korianteria (1 ruukku)
1–6 valkosipulinkynttä maun mukaan
2 tl jauhettua kuminaa tai juustokuminaa
½–2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
4 rkl graham- tai tattarijauhoa
1 tl perunajauhoa

VALMISTUS

Liota kikherneitä yön yli reilussa vedessä. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele kikherneet. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes taikina muistuttaa karkeaa hiekkaa. Voit joutua lisäämään vähän vettä, jotta sekoittaminen onnistuu. Anna taikinan vetäytyä 30 min jääkaapissa. Muotoile pihvejä tai pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 30 min.