AINEKSET

Pohja

5 dl kookosmaitoa tai cashew- tai mantelikermaa
2–4 dl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 dl carobjauhetta
1 dl pellavansiemeniä
1 rkl viljakahvijauhetta
(1 tl luonnon vaniljaa)
1½ dl sokeritonta hedelmäsosetta (esim. mangoa lastenruokapurkista)
8 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl psylliumjauhetta (tai 4 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa

Kuorrute

1 dl maapähkinä- tai seesaminsiementahnaa
3 dl vettä
2 dl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 dl carobjauhetta
1 tl agarjauhetta

Vaihtoehtoinen kuorrute 2

1½ dl vettä
1 dl carobjauhetta
2 dl taatelisosetta
1½ dl maapähkinätahnaa
1 tl aitoa vaniljaa
½ tl suolaa

VALMISTUS

Pohja

Sekoita taikinan nestemäiset aineet ja pellavansiemenet tehosekoittimessa, kunnes siemenet ovat hienontuneet. Kaada kulhoon, lisää psyllium ja anna turvota 5 min. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä nesteeseen. Sekoita huolellisesti. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 30 min.

Kuorrute

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä koko ajan pohjasta sekoittaen noin 3 min. Siirrä kattila levyltä jäähtymään ja anna seistä 10 min. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita koristeeksi. Kylmetä ennen tarjoilua.

Vaihtoehtoinen kuorrute 2

Liota ja soseuta taatelit kattilassa pienessä vesimäärässä. Lisää joukkoon kaikki muut kuorrutteen ainekset. Keitä n. 5 min ja levitä paistetun pohjan päälle.