AINEKSET

Pohja

2 dl kaurahiutaleita jauhettuna
1 dl karkeaa täysjyväjauhoa, esim. spelttijauhoa
1 dl vaaleaa tahinia
2 dl kauramaitoa tai muuta sokeroimatonta kasvimaitoa
1 tl leivinjauhetta (ei välttämätön)
½ tl suolaa

Täyte

1 pkt savutofua pieniksi kuutioiksi pilkottuna
1 pkt babypinaattia hienonnettuna
1 sipuli
1 dl basilikaa hienonnettuna
7 valkosipulinkynttä
1½ dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä ja ripaus suolaa
1 rkl perunajauhoa tai maissitärkkelystä

VALMISTUS

Valmista pohjataikina. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreään uunivuokaan. Pistele sitä haarukalla. Esikypsennä 200 asteessa uunissa noin 7 min, niin että pohja kypsyy hiukan.

Pohjan esikypsyessä valmistele täytteen ainekset. Sekoita suola, cashewpähkinät, vesi ja perunajauho tai maissitärkkelys hienoksi kermaksi tehosekoittimessa. Pilko sipulit ja valkosipulit ja hauduta niitä vähän aikaa pienessä vesitilkassa kattilassa, lisää paistaessa hieman suolaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä täytteen ainekset esikypsytetyn pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsytä 175 asteessa uunissa noin 20 min.