AINEKSET

1 kg bataattia kuorittuna
25 g tuoretta inkivääriä raastettuna
2–2,5 dl cashew- tai mantelikermaa
¾ dl kvinoaa
2 rkl vaahterasiirappia
(½ tl ceyloninkanelia)
suolaa maun mukaan
päälle mantelijauhoa ja koristeeksi tuoreita yrttejä, kuten persiljaa, sekä granaattiomenan siemeniä ja/tai karpaloita

VALMISTUS

Kuori ja pilko bataatit. Keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Kaada vesi pois kattilasta. Kuori ja raasta bataattien joukkoon inkivääri. Lisää kasvikerma. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Lisää valmiin soseen joukkoon huuhdeltu kvinoa, vaahterasiirappi, kaneli sekä suolaa maun mukaan. Sekoita ja tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele päälle mantelijauhetta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 h 15 min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Koristele valmis vuoka tuorein yrtein sekä granaattiomenan siemenin tai karpaloin.

4–6 annosta