AINEKSET

2 dl vihreitä linssejä
1 sipuli kuutioituna
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 lehtisellerin varsi hienonnettuna
1 paprika kuutioituna
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl hunajaa
4 perunaa pilkottuna
¾ l vettä
suolaa ja mausteita maun mukaan

VALMISTUS

Huuhtele linssit siivilässä hyvin. Voit liottaa linssejä etukäteen vedessä noin puoli tuntia, jos haluat nopeuttaa keittämistä. Pehmitä sipulia, valkosipulia ja selleriä vedessä kattilan pohjalla hetki. Lisää kuutioitu paprika ja jatka hauduttamista vielä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, hunaja ja paprikajauhe ja keitä pari minuuttia. Lisää pilkotut perunat, valutetut linssit, vesi, suola ja mausteita. Keitä, kunnes linssit ja perunat ovat kypsiä.