AINEKSET

3 dl punajuuriraastetta
1 dl porkkanaraastetta
1 dl juuriselleriraastetta
3 sipulia hienonnettuna
3–5 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl timjamia
2 tl suolaa
5 dl keitettyjä papuja jauhettuna tai hernerouhetta kuumassa vedessä turvotettuna
2 dl perunaa raastettuna
1 rkl maissijauhoa

VALMISTUS

Hauduta juureksia (raastettua perunaa lukuun ottamatta) ja sipuleita kattilassa pienessä vesimäärässä hetken ja lisää mausteet. Sekoita näistä pihvitaikina kulhossa ja lisää seuraavaksi pavut, perunaraaste ja maissijauho. Sekoita taikina hyvin ja paista pihvit paistinpannussa tai uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Tee ensin koepihvi ja tarkista siitä maku ja koostumus. Paistoaika uunissa 200 asteessa on 15–20 min.

VINKKEJÄ