Hienonna sipulit ja kuutioi varsisellerin varret. Laita punasipuli ja varsisellerikuutiot kuivalle pannulle ja lisää 5 min paiston aikana vettä tarpeen mukaan. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista noin minuutti. Lisää pannulle mustapavut, pakastemaissi ja ¾ dl vettä ja sekoita hyvin. Anna hautua kannen alla n. 10 min. Voit lopuksi käännellä papuhöystön joukkoon hienonnettua kevätsipulia. Tarjoile esim. kvinoan tai täysjyväpastan kanssa.
3–4 annosta
AINEKSET
2 punasipulia
3 varsisellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
3 tölkkiä mustapapuja valutettuna ja huuhdeltuna
300 g pakastemaissia
½–¾ dl vettä
2 kevätsipulia hienonnettuna
Vinkki
Voit lisätä höystön sekaan kaikenlaisia kasviksia, joita kaapista löytyy, esim. babypinaattia, kirsikkatomaatteja, avokadoa ja sitruunamehua.
Vaihtoehto
Varsisellerin tilalle voit laittaa esim. kesäkurpitsaa, porkkanaa tai lisää sipulia.
VALMISTUS
3–4 annosta