AINEKSET

5 dl keitettyjä kikherneitä
1 sipuli
5–10 valkosipulinkynttä
1 dl persiljasilppua
1 tl korianteria
1 tl jauhettua kuminaa tai juustokuminaa
1 rkl yrttisuolaa
2 rkl täysjyvävehnäjauhoa tai tattarijauhoa
½ rkl perunajauhoa
2 dl tahinia

VALMISTUS

Laita teholeikkuriin sipuli paloina, valkosipulinkynnet ja persilja. Soseuta hienoksi. Lisää kikherneet ja loput mausteet. Sekoita taas, kunnes kaikki ovat hienontuneet. Lisää sitten jauhot ja tahini ja sekoita kaikki taikinaksi. Muotoile 3 cm:n kokoisia pyöryköitä. Normaalisti nämä paistetaan pannulla rasvassa, mutta terveellisempää on paistaa ne uunissa pellillä olevan leivinpaperin päällä. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.