Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja ota liemi talteen. Huuhtele kikherneet ja soseuta tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhittujen kikherneiden joukkoon kikherneliemi, soijakastike, tomaattipyree, savupaprikajauho sekä tattari- ja perunajauho. Soseuta tasaiseksi ja siirrä seos kulhoon. Kuori porkkanat ja valkosipulit. Raasta porkkanat. Pyöräytä porkkanat, valkosipuli ja saksanpähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Yhdistä kikherne- ja porkkanaseokset ja sekoita taikinaksi. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1 l) ja kypsennä uunin alatasolla 50 minuuttia. Anna murekkeen sen jälkeen vetäytyä 5 minuuttia. Kumoa tarjoiluvadille ja hienonna päälle lehtipersiljaa ja rosmariinia.
AINEKSET
2 tlk (à 300 g) säilöttyjä käyttövalmiita kikherneitä
1½ dl säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa
1 dl tomaattipyreetä
2 rkl soijakastiketta
1 tl savupaprikajauhetta
2 dl tattari- ja perunajauhoja (kumpaakin 1 dl)
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl saksanpähkinöitä
persiljaa
rosmariinia
VALMISTUS