AINEKSET

3 dl cashewpähkinöitä/auringonkukansiemeniä
3 + 3 dl kuumaa vettä
1 pieni sipuli (tai 1 rkl sipulijauhetta)
2–3 valkosipulinkynttä (tai 1–2 tl valkosipulijauhetta)
2 rkl sitruunamehua
2 tl yrttisuolaa
2 tl agar-jauhetta / 3 rkl Maizena-jauhoa

VALMISTUS

Sekoita tehosekoittimessa pähkinät ja puolet vedestä tasaiseksi, lisää loput aineet. Keitä kattilassa n. 3 min koko ajan pohjasta hämmentäen. Kaada kasteltuun kulhoon, anna jäähtyä ja jähmettyä ja kumoa lautaselle. Voit ensin irrottaa reunasta veitsellä. Koristele.

Vaihtoehtoja

Makuvaihtoehtoja: tomaatti/paprika (punainen juusto), tilli, ruohosipuli, kumina, oliivipalat (yrtit/oliivit lisätään vasta keitettyyn seokseen), auringonkukansiemenet, mantelit, seesaminsiemenet, savuaromi

Sulatejuusto: Agar-agarin sijasta 3 rkl maissitärkkelysjauhetta tai ½ dl kaurahiutaleita

VINKKEJÄ