AINEKSET

1 purkki papuja säilykkeenä (mieluiten pahvitölkissä ja luomuna; purkit vakiokokoa)
1 purkki punaisia linssejä säilykkeenä (mieluiten pahvitölkissä ja luomuna, purkit vakiokokoa)
1 sipuli
yrttejä kuivamausteena: esim. persiljaa, oreganoa, basilikaa tai timjamia
(tuoreita yrttejä koristeeksi)

VALMISTUS

Kaada valitsemasi papusäilyke ja linssisäilyke (kypsiä) liemineen sekä kuivat yrttimausteet mikron kestävään astiaan. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia. Kuutio sipuli ja lisää se soppaan. Kuumenna vielä 1 minuutti. Koristele tuoreilla yrteillä.

Voit tehdä sopan myös kattilassa. Laita kattilaan kaikki aineet, paitsi tuoreet yrtit. Keitä soppaa noin 5 min. Kaada valmis soppa lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä. Nauti ateriasi täysjyväleivän kera.